Tenisz: Elkezdődtek a Gyula Open főtáblájának küzdelmei

2019. május 29. 14:33 | behir

A selejtezőket követően elindultak a 25 ezer dollár összdíjazású Gyula Open nemzetközi verseny főtáblájának mérkőzései. A viadalon magyar játékosokért is lehet szorítani, hiszen egyéniben és párosban is többen indulnak a minél jobb szereplés reményében. 

 

 

Az időjárás a hét elején ugyan nem fogadta kegyeibe az indulókat, de több órás csúszásokat követően véget értek a selejtezők az Id. Christián László Sporttelep pályáin. Tizenkét magyar játékos próbálkozott a főtáblára jutással, azonban ez egyiküknek sem sikerült, így öt hazai teniszező kezdhette meg szereplését a legjobb 32 között - írja a nemzetközi szövetség hivatalos oldala.

A mieink közül legelőrébb rangsorolt Marozsán Fábián sikerrel nyitott, hiszen a szerb Petar Pjevcevic ellen 6-1, 6-3 arányban diadalmaskodott. Borsos Gábor is bravúros győzelemmel indított, hiszen a verseny hatodik kiemeltjét, a zimbabwei Benjamin Lockot verte, szintén két játszmában. Madarász Gergelynek és Szintai Dávidnak azonban nem sikerült a továbbjutás: előbbit egy olasz, utóbbit pedig egy cseh rivális állította meg. Az ötödik magyar játékosra, Füle Mátyásra nehéz feladat várt, hiszen a verseny első kiemeltje, a francia Hugo Grenier ellen lépett pályára. Honfitársunk az első szettben nagy küzdelemre késztette riválisát, végül két szettben 6-4, 6-0 arányban kapott ki.

A párosok versenyében Füle Mátyás és Sallay Péter egy szerb, montenegrói kettőst győzött le az első fordulóban. A legjobb nyolc között az első kiemelt, horvát Sabanov testvérek lesznek az ellenfelek. Szintai Dávid is pályára lépett a nyitó körben a szlovák Marek Semjan oldalán, azonban a negyedik helyre sorolt Gutierrez, Da Silva brazil páros két szettben győzött. A dél-amerikai kettős Borsos Gábor és Marozsán Fábián ellen folytathatja majd a negyeddöntőben. Kéki Márk és Vörös Máté nagy sikerrel mutatkozott be, ugyanis a második kiemelt zimbabwei párost búcsúztatta. Balla Péter és Madarász Gergely a Holis, Rocens cseh-lett duó ellen két játszmás győzelemmel kezdte meg a szereplést.

 

További programok »

Gyula

Dr. Kulcsár László: Méz-nagyhatalom vagyunk

„Okos legyél, gyógyszer helyett mézet egyél” – megnyitották a tizenkettedik Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amely péntek délutántól egészen vasárnap délig várja az érdeklődőket Gyulán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke hangsúlyozta, hogy minőségi a magyar méz, szemben az ázsiai termékekkel.
2019. december 6. 19:18
FEL