Tenisz: Orosz egyéni és magyar páros győzelem Gyulán

2019. június 3. 13:46 | behir

A torna 8. kiemeltje, az orosz Evgenii Tiurnev sikerével ért véget az egyéni verseny a III. Gyula Openen. A hazaiaknak is jutott sikerélmény, hiszen a párosoknál a Borsos Gábor, Marozsán Fábián duó győzedelmeskedett.

A 25 ezer dollár összdíjazású viadal egyéni versenyében kevés magyar győzelemnek örülhettek a tenisz szerelmesei. Honfitársaink közül ketten, Borsos Gábor és Marozsán Fábián jutott a legtovább, de a legjobb nyolc közé már ők sem kvalifikálták magukat. Az elődöntőbe jutó versenyzők mindannyian kiemeltek voltak, így az igazi meglepetés elmaradt. A 2. helyen rangsorolt Markus Eriksson magabiztos játékkal verte az olasz Fabrizio Ornagót (3.) és jutott a vasárnapi fináléba. Tiurnev szetthátrányból fordított az ukrán Danylo Kalenichenko (7.) ellen, így orosz-svéd döntőt rendeztek az id. Christián László Városi Sporttelepen. A 22 éves, a világranglistán 512. helyen álló orosz Evgenii Tiurnev a döntőben sem állt meg és 6-3, 6-3 arányban diadalmaskodott a mintegy hetven hellyel előrébb járó svéd riválisával szemben.

 

Marozsán Fábiánék nagy csatában győztek (Fotó: Ujházi György)

 

A párosoknál a Boros, Marozsán duó az elődöntőben az 1. helyre rangsorolt Sabanov testvéreket verte. Akár "tiszta" magyar döntőt is rendezhettek volna, de Tiurnev honfitársa, Alexander Igoshin oldalán megakadályozta ezt, miután nagy csatában legyőzte a Balla, Madarász kettőst. A finálét az egyéni döntő után rendezték, így Tiurnev fáradtabban lépett pályára. A felek ennek ellenére végletekig kiélezett meccset vívtak, a mieink végül döntő szettben 12-10-re diadalmaskodtak.

 

További programok »

Gyula

Diótörő Mulatságot szerveztek a gyulai magvetősök

Idén is megrendezte őszi Diótörő Mulatságát a Gyulai Eszter-Lánc Alapítvány és a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda, a rendezvényre az intézménybe járó gyerekeket és szüleiket is meghívták.
2019. október 14. 12:46
FEL