Valkusz: Életem egyik legjobb hete volt, még ha a döntőt fel is kellett adnom

2018. június 17. 18:13 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A döntőig menetelt Valkusz Máté az ATP-világranglistán jelenleg 461. helyen jegyzett magyar teniszező a 25 ezer dollár összdíjazású Gyula Openen. A fürdővárosban rendezett nemzetközi teniszverseny döntőjében a korábbi junior-világelső magyar a 417. helyen rangsorolt osztrák Lenny Hampellel került szembe.

A nagyon szoros, kiegyensúlyozott játékot mutató első szettet Lenny Hampel nyerte 7-6-ra. Ezt követően a második szettben 0-3-as állásnál végül Valkusz Máté sérülés miatt feladta a versenyt.

-  Megmondom őszintén, életem egyik legjobb hete volt ez, amit most zártam attól függetlenül, hogy kikaptam a döntőben. Az összes meccsem nagyon intenzív volt ezen a tornán. Nagyon jó meccseket játszottam végig. Ráadásul nem is voltak olyan rövid mérkőzések, amiket idáig megszoktam kisebb versenyeken. Itt másfél-kétórás meccseim voltak, ezért minden nap egyre fáradtabb lettem. Szombaton nagyon kimerült állapotban voltam a holland Van Rijthoven elleni elődöntőn, de amikor a harmadik szettet megnyertem - a legnagyobb görcsök között - az óriási élmény volt. Utána nagyon rosszul lettem, ezért nem gondoltam, hogy egyáltalán pályára tudok lépni. Nagy dolog, hogy így is ki tudtam állni, és megpróbáltam lejátszani ezt a döntőt - emelte ki Valkusz Máté.

A teniszező hozzátette: nem volt szerencséje, de ha megnyerte volna az első szettet, akkor is ugyanígy feladta volna a döntőt, mert már nem bírt lépni.

 

 

További programok »

FEL