Téliesít a csabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő

2023. szeptember 19. 15:15 | Fajó Attila

Szeptember 18-ától, szeptember 30-áig téliesítési munkálatok zajlanak le a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben. Az ilyenkor szokásos munkafolyamatok mellett felújítási, állagmegőrző és egyéb fejlesztések is sorra kerülnek a téli időszakra készülő fürdőkomplexumban.

Zsadon Endre, a fürdő igazgatója hírportálunk elmonmdta, hogy a szeptember 18-án kezdődött őszi átállási időszakban mindig megfeszített munkával dolgoznak a fürdő munkatársai, kiegészülve a vízilabda- és az úszóklub önkénteseivel. A fűtési rendszer átnézése, szükség szerinti takarítása mellett a termálvíz hőenergiájának energiahatékony felhasználására is újra előkészülnek a fürdő dolgozói. 

A következő időszakban a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. által működtetett Árpád Gyógy- és Strandfürdő nemcsak a geotermikus fűtést készíti elő, hanem a belső, közös használatú terek tisztasági festését, az öltözők, öltözőkabinok felújítását, az elhasználódott világítótestek cseréjét, valamint a medence karbantartását, a burkolat javítását is elvégzi ott, ahol ez szükséges. 

Terveik szerint szeptember 30-án, szombati napon nyitják ki újra a látogatók előtt a téli időszakra felkészült fürdőt, változatlan jegyárakkal és bérletdíjakkal. 

Békéscsaba közgyűlése csütörtökön dönt egy pályázat beadásáról; a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. által előkésztett városfejlesztési pályázathoz az Árpád fürdő is csatlakozott. A fürdőben a beléptető rendszert szeretnék korszerűsíteni, valamint a medencék burkolatát szeretnék felújítani, továbbá a szaunák és gőzhelyiségek teljeskörű felújítása történne meg. 

Mint azt Zsadon Endre elmondta, 2003-ban, a Széchenyi terv keretében volt utoljára ilyen volumenű beruházás a fürdőben, bíznak benne, hogy most is megnyílik előttük a lehetőség  a fejlesztésre.

Galéria

További programok »

FEL