Településfejlesztés: Új játszóteret adtak át Szabadkígyóson

2023. március 25. 14:38 | Fajó Attila

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiírt pályázati forrásból új, tematikus játszótér épült Szabadkígyóson, amelyet szombat délelőtt ünnepélyes keretek között adtak át a közösség számára.

Az avató ünnepségen Takács Árpád Békés vármegyei főispán kiemelte, hogy a jól működő helyi társadalom mindig azokba fektet, akik annak megmaradását, jövőjét jelentik, ez esetben a gyermekekről van szó. A település megmaradásának biztosításához fontos lépést tett a helyi önkormányzat – tette hozzá.

Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a játszótér közösségi térként jótékony hatással van az itt élőkre, míg Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke azt emelte ki, hogy a területet nem veszi körül kerítés, ez pedig jól mutatja a helyiekben élő felelősségtudatot, melyet sok nagyvárosban megirigyelhetnék.

Balogh József szabadkígyósi polgármester kiemelte, hogy Zalai Mihály hathatós támogatása nélkülözhetetlen segítséget jelentett a pályázati folyamatban.

Végül ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg az új játszóteret, amelyet a jelenlévő gyereksereg már kicsit hamarabb birtokba vett.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL