TB sarok – Hová fordulhatok? TB ügyek intézése

A társadalombiztosítási ellátások megállapításával, családtámogatási, egészségbiztosítási, nyugdíjbiztosítási, és rehabilitációs ügyek intézésével kapcsolatos feladatok jelentős részét 2017. január 1-jétől a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalának Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya látja el.

 

A Békés Megyei Kormányhivatal aktív részese volt annak, hogy a Kormányhivatalok, a Járási Hivatalok felállításával, a Kormányablakok megnyitásával az állam valójában ablakot nyitott az emberek felé, hogy könnyebben elérhetővé váljanak az információk, felgyorsuljon az ügyintézés. Ezt erősíti és segítette elő a járások megerősítése, mely számos szolgáltatás mellett a szociális biztonságot, a családtámogatást és a társadalombiztosítást is közelebb viszi a polgárokhoz.

 

A szervezeti átalakulás a megszokott ügyfélfogadási helyszíneket Békéscsabán sem érintette. A családtámogatási ügyeket változatlanul a Szabadság téren (bejárat a Posta köz felől), a rehabilitációs ügyeket a Munkácsy u. 4. sz. alatt, míg a nyugdíj- és egészségbiztosítási ügyeket pedig immár közel 80 éve a Luther u. 3. sz. alatt (bejárat a Kis-Tabán u. felől) intézhetik az ügyfelek.

 

Az egykori OTI (Országos Társadalombiztosító Intézet) székház 1938 őszén készült el, 1953-ban pedig a Luther utcai szárnyat bővítették. Az épület idén 20 éve jelentős átépítésen és felújításon esett át. 2016 őszén kezdődött és várhatóan 2017 májusában fejeződik be az az energetikai korszerűsítés, melynek köszönhetően az ingatlan ismét megszépül. Érdekesség, hogy míg Békéscsabán az 1930-as években 6000 OTI tag volt, a családtámogatási és társadalombiztosítási ügyfélszolgálatokat jelenleg havonta 5-6000 ügyfél keresi fel.

 

Ugyanakkor a XXI. században az ügyfelek számos ügyet otthonukból, a Kormányzati Portálon (https://magyarorszag.hu) is intézhetnek, ezért is érdemes Ügyfélkaput nyitni, időt és fáradtságot megkímélve. A családtámogatási és társadalombiztosítási ügyek intézésével kapcsolatos ügyfélfogadási információk elérhetőek a www.bekesijarasok.hu online hírportálon.

 

Dávid Ferenc

főosztályvezető-helyettes

Békéscsabai Járási Hivatal

Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztál

Megosztás:

Címke: , ,