Tavaszköszöntő csergetés a CsabaParkban

Ostorcsapásokkal köszöntötték a tavaszt a Guzsalyas Egyesület meghívására érkezett pásztorok és hagyományőrzők a CsabaParkban megtartott IV. Netbojtár találkozón. A csergetésre a rossz idő ellenére is szép számmal érkeztek.

2007-ben kezdte meg működését a www.karikasostor.hu oldal. A jellegzetesen magyar tárgy köré szerveződött műkedvelők a közös érdeklődés online felülete mellett 2010-ben személyesen is találkoztak egymással Hortobágyon. A „Netbojtár találkozó” olyan jól sikerült, hogy pár éven belül is kétszer megrendezték, ekkor már Püspökladányban. A kezdeményezés elindítója, Szőke Péter idén úgy döntött, saját otthonához közelebb, Békéscsabán szervezi meg a programot, s ha már házigazda szerepet vállal, bevonja a Guzsalyas Egyesületet is, amelynek elnöki tisztét is betölti.

A rendezvénynek így az elmúlt hétvégén a CsabaPark adott otthont, ahol a pásztorkultúra és a néphagyomány felelevenítésének jegyében telt a nap. Slambuc és birkapörkölt rotyogott a kondérokban, a zenekar biztosította a talpalávalót, így minden adott volt a jó hangulatú együttléthez.

A találkozó sikerén felbuzdulva a szervezők azt tervezik, hogy a jövőben évente megtartják majd a pásztorélet népszerűsítését célzó rendezvényt.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,