Tavaszi Fesztivál: 21 Békés megyei alkotó művei az utolsó kiállításon

2018. április 7. 11:12 | Szendi Rita

A Tavaszi Fesztivál vándorkiállítását már több mint 15 éve rendezik meg Békéscsabán. A tárlatnak idén is a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont. A legtöbb mű békéscsabai és környéki alkotóktól érkezett. A vándorkiállítás témája minden évben más és más, idén Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója volt előtérben. Számos izgalmas és érdekes alkotást állítottak ki a szervezők. A festők bármilyen stílusban elkészíthették a képeiket, volt, aki az absztraktot választotta és volt olyan is, aki maradt a hagyományos műfaj mellett.

– 21 alkotó 23 képe jelent itt meg, mind vadonatúj. Van, aki a város régi épületei felől közelítette meg a témát, van, aki az ősökre utaló emlékképeket, fotótöredékeket dolgozott fel. Volt olyan is, aki a sajátos, Békés megyei terményeinket: a kolbászt, a sonkát jelenítette meg a festményein – összegzett a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője, Mészáros Zsuzsanna.

A vándorkiállítás további állomásai közé tartozik Csorvás és Békés. A kiállítás május 31-ig tekinthető meg a kulturális központban.

További programok »

FEL