Számos koncertet szervez 2024-ben a Csabagyöngye Kulturális Központ

2023. december 31. 08:15 | behir.hu

Számos koncertet szervez 2024-ben a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK), amely Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulójáról is megemlékezik.

A Békéscsaba egyes kulturális intézményeit összefogó Munkácsy Negyed projektjein belül az intézmény 25, Munkácsyhoz kapcsolódó eseményt és hat programot szervez 2024-ben - közölte a CSAKK közleményben az MTI-vel. Utóbbiak között említik, hogy minden ötödik osztályos helyi diáknak osztállyal, vagy egyénileg felhasználható ingyenes ajándékbelépőt adnak; és pecsétgyűjtő turisztikai bringatúra-útvonalat is terveznek.

Jövőre számos nagykoncerttel várják a közönséget. Év elején egyebek mellett a 30Y, a Budapest Bár, Ripoff Raskolnikov és Roberto Luti, valamint a Queen Symphonic lép fel.

Február 8-án indítják útjára a BonZsúr névre keresztelt beszélgetős esteket, melyek háziasszonya Pálfy-Rigó Krisztina lesz, beszélgető partnerei pedig népszerű hírességek, közszereplők.

Tavasszal többek közt Koncz Zsuzsa, a Pokolgép, Hobo, Pribojszki Mátyás ad koncertet, valamint a Szép nyári nap - Neoton musicalt lehet megtekinteni, és megszervezik április 3. és 30. között a Tavaszi Fesztivált.

Nyáron a CSAKK Stégre és a könnyűzenei koncertekre koncentrálnak; ősszel a Csík - LGT, Zorán és az Edda lép fel.

December 26. és 29. között Zenekarácsony címmel koncertet ad az Alma Együttes, a Neoton, Demjén Ferenc, a 100 Folk Celsius, Dolhai Attila és Charlie.

A CSAKK közölte, 2023-ban huszonöt nagy programot szerveztek. Az év első három hónapjában az energiaválság miatt zárva tartott az intézmény, de a bevételi tervet így is hetven százalékkal teljesítették túl.

A Munkácsy Emlékháznak több mint 11 ezer látogatója volt idén. Jelenleg 131 közösség működik az intézményeikben és a központi épületükben - írták.

 

Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL