Ónodi 25: Kiállítással idézik fel a békéscsabai tornász olimpiai sikerét

2017. december 16. 08:12 | Kovács Dávid

Ónodi Henrietta 25 évvel ezelőtt olimpiai bajnoki címet nyert Barcelonában. Az évforduló alkalmából nyílt tárlat Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol számos értékes relikviával találkozhatnak a sport szerelmesei.

Rokonok, barátok, egykori edzők, fiatal tornászreménységek és sportkedvelők gyülekeztek a rendhagyó tárlat megnyitóján. Nem véletlenül, hiszen azt a sportolót ünnepelte Békéscsaba, aki a város szülötteként helyi klub színeiben nyert az ötkarikás játékokon.

A Csabagyöngye Hungarikum termében a tornász pályafutásának számos állomását felidézhetik az érdeklődők. A barcelonai aranyérem mellett az ötkarikás játékokon viselt formaruha, a gyakorlathoz elengedhetetlen kápa nélküli ló, de a korábbi sikereket felidéző képek és trófeák színesítik a tárlatot. A látogatók emellett egy kivetítőn felidézhetik az olimpiai érmeket hozó gyakorlatokat is.

A tornász Barcelonában ugrásban aranyérmet nyert, míg talajon második helyen végzett. Ónodi Henrietta elárulta, örül annak, hogy szülővárosában mutatják be a sikereit.

- Rengeteg munka volt a sikerek mögött. Ez egy nagyon jó visszajelzés, hogy a sok-sok munkának azért meglett az eredménye. Remélem, hogy a fiatalok előtt is példa lehet, hiszen nagyon sokan jöttek el a békéscsabai torna klubból. Bízom abban, hogy inspiráló lesz, és látják azt, hogy innen, Békéscsabáról indulva is lehet nagy eredményeket elérni – fogalmazott Ónodi Henrietta.

A település megalapításának 300. évfordulója alkalmából kiállítássorozat indul Békéscsabán, amelynek első állomása az Ónodi 25 címet viselő tárlat. A relikviákat február másodikáig láthatják az érdeklődők a kulturális központban.

 

További programok »

FEL