Mintegy fél éve áll átépítés alatt a Speedként ismert gyorsétterem a békéscsabai Hunyadi téren. Az földszinten az eddigi két részből álló pizzázó egy légterű lesz, a vendégek pedig az eddigiekhez képest egy közel kétszer akkora területen fogyaszthatnak ételeket.
Az új épület kivitelezője elmondta, hogy jelenleg a beázásmentes beltér elkészítése az elsődleges cél, majd a belső munkálatok jönnek.
– Ezt követően a villanyszerelés és a gépészet lesz hangsúlyos, illetve az apróbb, belső szerkezetépítések, válaszfalazások hátra vannak. Ez után a lenti részek vakolása következik a gipszkartonozás, gipszkarton falak és gipszkarton mennyezet elkészítése mellett – mondta Tamás Bence, a Rutin Bau Kft. ügyvezetője.
A kivitelezés várható teljes költsége mintegy 200 millió forint. Az építkezés a megfelelő ütemben zajlik, előreláthatólag tartható lesz a megnyitó márciusra kitűzött időpontja, de a főszerep egyelőre a fakanalak helyett a csavarhúzóké. Az eddigi szűkös étel-előkészítő helyiségek, valamint a vizesblokkok és a szociális helyiségek sokkal nagyobb helyet kapnak majd. A jövőben megoldódik a raktározás kérdése a pincehelyiségekben, míg az emeleten alakítják ki az irodákat. A pizzázóban a tervek szerint mintegy 15 asztalnál fogyaszthatnak majd a vendégek, a hamburgeres rész nagyobb vendégteret és konyhát kap majd.
Barna Mihály, a Speed Pizza-Burger- és Palacsintaház tulajdonosa elmondta, hogy az elképzelés szerint a hamburgeres továbbra is különállóan működik majd, de megnövelt vendégtérrel, amely nem csak a régi formában, a földszinten, hanem az emeleten is használható lesz.
– A pizzéria is sokkal nagyobb lesz, a régihez képest dupla annyi asztalunk lesz. A felújítás egyik leglényegesebb eleme, hogy nagyobbak lesznek a kommunális helyiségek, a dolgozóink komfortosabban tudnak öltözni, tusolni a jövőben. Miután megnövekednek az előkészítő- és konyhahelyiségek, így a „Speed” névhez még inkább hűek leszünk, gyorsul majd az ételkészítés és a kiszolgálás is – hangsúlyozta a családi vállalkozás feje, Barna Mihály.
A tulajdonos elmondta, hogy a tervek szerint márciustól a gyorsételek mellett helyet kapnak majd az állandóan változó, szezonális ételek is. Az étlap a tervek szerint két-három havonta frissül majd.