Társasjátéknap, hogy megmaradjanak a személyes kacsolatok

Szombaton ismét a társasjátékról szólt minden a Csabagyöngye Kulturális Központ nagytermében. A főszervező célja az volt, hogy ezen a napon együtt legyenek a családok, a barátok, játsszanak egy jót, nevessenek és ne az okos telefont nyomkodják vagy a tévét nézzenek.

A szülők, a családok a legkisebbek és a fiatalság is részt vett a rendezvényen. Van, aki egész baráti körével látogatja meg ilyenkor a Csabagyöngyét. Az apukákat sem kellett győzködni és otthonról elrángatni a szombati meccsek elől.

– Tényleg igaz az, hogy elszemélytelenedik minden. Az emberi kapcsolatoktól kezdve. Fontos a társasjáték és fontos, hogy tényleg játsszunk és együtt legyünk, meg legyen az a kommunikáció, ne chateljünk esetleg közben. Hozzátartozik a mindennapokhoz és ezzel azért szegényebb a mostani világ az biztos- mondta az egyik szülő Tóth Sándor.

A legfiatalabbakat sem kellett rábeszélni arra, hogy közösen leüljenek és társasozzanak szüleikkel. Voltak olyanok is, akik már előre lefoglalták az asztalokat. A felnövő generáció kedvencei a stratégiai vagy egyszerű szórakoztató társasjátékok.

-Az ilyen élmények sokkal jobban megmaradnak, nem úgy mint a számítógépjáték. Meg a számítógépjátékkal nem is tudjuk néha fejleszteni az agyunkat- nyilatkozta Nagy Alexandra, aki a barátnőivel jött el.

A főszervezők a társasjátékok legszélesebb palettájáról válogatnak ilyenkor azért, hogy minden korosztály jól érezze magát és ki tudjon kapcsolódni. Rövid vagy akár órákig tartó elmélyült játékokat próbálhattak ki a résztvevők.

-Egy olyan napot csináljunk, tervezzünk be az embereknek, ahol együtt tudnak lenni, együtt tudnak játszani, ahol nem a telefon és a tévé mellett ülnek, hanem, hogy egymás szemébe tudjanak nézni, együtt örülni vagy éppen bosszankodni a játék során- nyilatkozta Mojdiszné Kneifel Edit a 7. Társasjátéknap főszervezője.

Egy-egy baráti kör, család véleményét is kikérik a segítők, ők hányan vannak mit szeretnének játszani és csak utána ajánlják fel a legjobb lehetőségéket nekik. Még a kézműveskedés egy újfajta módját is bemutatták ahol pixelekből kell képeket kirakni. A szervezők már a legközelebbi alkalomra is készülnek, hiszen új játékokkal és profi segítőkkel érkeznek majd a Csabagyöngye Kulturális Központba.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

Megosztás:

Címke: ,