Tájékoztató honlap indul a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról

A kormány tájékoztató honlapot indít a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kormány tájékoztató honlapot indít a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a nepszavazas2016.kormany.hu honlapon megtalálhatóak a legfontosabb tudnivalók a kényszerbetelepítésre vonatkozó brüsszeli javaslatról, és arról, hogy a kormány miért utasítja el azt. A portál kitér a kényszerbetelepítés biztonsági vonatkozásaira, valamint egyes gazdasági összefüggésekre is.

Hozzátette, amint az a honlapon is szerepel, a magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. "Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből" – fogalmazott az államtitkár.

Közölte továbbá: a népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelnek és el kell érni, hogy az unió vonja vissza a veszélyes javaslatot. Ehhez nemmel kell szavazni – mondta Dömötör Csaba hozzáfűzve, hogy a kormány álláspontja szerint a kényszerbetelepítés helyett a határok megerősített védelmére van szükség.

Forrás: MTI 

Megosztás:

Címke: , , ,