Táborral búcsúztatja a nyarat a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

2019. augusztus 29. 18:51 | Gyemendi Réka

Az egyesület már közel húsz éve szervezi meg a programot általános iskolás gyermekeknek, akikkel válogatott sportolók foglalkoznak egy héten keresztül.

Nem mindennap fordul elő Békéscsabán, hogy válogatott atléták irányítsanak foglalkozást, nos, a Tünde Utcai Atlétikai Centrumban hétfőn kezdődött és pénteken záruló atlétikai gyermektáborban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club válogatott atlétái adták az instrukciókat az általános iskolásoknak.

A lelkesedésre nem lehetett panasz, a kisebbek és nagyobbak is igyekeztek, itták az edzők szavait, miközben ámulattal figyelték Gregor László és Diószegi Dávid válogatott atlétákat az egyik legnehezebb atlétikai versenyszám, az akadályfutás bemutatóedzésén. Ezt követően Zahorán Petra válogatott és OB érmes gyaloglólányok bemutatóedzése következett Germán Tibor és Urbanikné Rosza Mária edzők elemzéseivel.

–A tábort kettős céllal rendezzük már 18. éve. Itt a kicsik belekóstolhatnak az atlétika minden számába, miközben sokak itt ragadnak, s az atlétikai edzések a mindennapi programjukká válik. A példaadás a nevelés fontos eszköze, ezért hagyomány, hogy, minden versenyszámot a klub egy-egy élversenyzője mutat meg. Az atlétika mellett a kenuzás, számháború, strandolás, arcfestés, csocsóbajnokság, mind a tábori program része volt - összegezte a mozgalmas hetet Tóth Sándor ügyvezető igazgató és a táborvezető Benkő Balázs edző.

 

Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

 

Budai Zoltán korábbi utánpótlásedző elmondta: már nagy hagyománya van a tábornak, ahol a gyerekek több mozgásformát is kipróbálhatnak.

– Azért jó a gyerekeknek a tábor, mert nagyon sok különböző sporttal megismerkedhetnek. Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy nyáron is ennyi gyerek között lehessen, így ez egy jó közösségi élmény is. Megismerhetnek másokat, jól érezhetik magukat, és így az iskolakezdés előtt még egy kicsit kikapcsolódnak  – mondta el Budai Zoltán.

Az edző hozzátette: a táborba minden, a sport iránt érdeklődő fiatalt vártak, az idei létszám pedig meghaladja a negyven főt.

 

Galéria

További programok »

FEL