Táborozó diákok látogattak el a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe

2023. július 4. 17:00 | D. Nagy Bence

A Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe látogattak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Jó pálya – és a tiéd?” táborában résztvevő diákok. A kamara 5 éve szervez olyan nyári táborokat, amely során általános iskolások ismerkedhetnek meg a legkülönfélébb szakmákkal.

A „Jó pálya” tábor révén a médiacentrumba látogató általános iskolások először a cég szerteágazó tevékenységét, egy tipikus munkanap felépítését, valamint a különböző műsorok tematikáját ismerhették meg. A résztvevők közül többen már a második, harmadik alkalommal vettek részt céglátogatáson, de olyan is akadt, akinek a szerkesztőségben tapasztaltak az újdonság erejével hatottak.

– Sokan unalmasnak mondják Békéscsabát, pedig itt is rengeteg érdekes embert ismerhetünk meg és nagyon sok program van. Érdekes volt még az interjúk elkészítése és az újságírás szakmai háttere is – mondta el Bohus-Krajó Laura.

Fotó: behir.hu

 

Az iparkamara évek óta biztosít nyári táborozási lehetőséget általános iskolás diákoknak kifejezetten azzal a céllal, hogy a továbbtanulást, a pályaválasztást segítsék.

– Általában olyan gyerekek jelentkeznek a táborba, akik már ebben a korban is egy felelős szülői háttérrel rendelkeznek, a szülők számára pedig fontos kérdés, hogy milyen irányba tanuljon tovább gyermek. Ennek egy remek színtére az, ha a diákok belülről látják meg a különböző intézményeket, valamint az iskolákat, ahol adott esetben tovább is tanulhatnak. Most már sokadik éve tanműhelyekre szervezzük a tábort – fogalmazott Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

 

Hozzátette: a diákok a tanműhelyekben nemcsak előadásokat hallgathatnak meg, de a gyakorlati munkában is részt vehetnek. 

– Az idei év újdonsága az, hogy visszahívtunk régebbi táborozókat, akik mentorként mutatnak be olyan oktatási intézményeket, ahol jelenleg tanulnak. Ez több diákot is segített abban, hogy kiválasszák leendő középiskolájukat – emelte ki az osztályvezető.

A kamara az idén két turnusban szervezte meg a tábort, azonban az már az előző években is kiderült, hogy az általános iskolások között nagy népszerűségnek örvend a kezdeményezés, amely várhatóan jövőre is folytatódik majd.

A tábor a Kulturális és Innovációs Minisztrétium támogatásával valósult meg.

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL