A vakok és gyengénlátók egyesületének tagjai vendégeskedtek a médiacentrumnál

2023. április 7. 16:30 | D. Nagy Bence

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai vendégeskedtek a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségében. A résztvevők nemcsak a cég indulásáról, szerteágazó tevékenységéről, de a napi gyakorlatról is hallhattak információkat.

A szerkesztőség reggeli értekezleteinek színhelyét, a tárgyalót egy különleges társaság foglalta el kedden. A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyesi Egyesületének tagjai érkeztek vendégségbe a Békéscsabai Médiacentrumhoz, hogy megismerhessék szerkesztőségünk munkáját. A cég indulásáról, tevékenységéről és napi feladatairól Varga Diána főszerkesztő-helyettes tájékoztatta a hallgatóságot.

Bár az egyesület elnöke, Ádász István gyakori vendég a stúdióban, a szervezet tagjai most először látogattak el ekkora létszámban a médiacentrumba.

– A tagok körében felvetődött, hogy egy kicsit megismerkedhetnénk a média világával. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történik a kulisszák mögött, tehát hogy hogyan is történik, amíg adásba kerül egy felvétel. Ezért kértük meg a 7.Tv-t, hogy eljöhessünk egy ilyen bemutatkozóra – fogalmazott az egyesület tagja, Szabó Tiborné.

Fotó: behir.hu

Korábban általános és középiskolás diákok is ellátogattak már a szerkesztőségbe egy-egy tematikus tábor vagy akár a pályaválasztás kapcsán, de a médiacentrum kapui más szervezek előtt is nyitva állnak.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak a gyermekeknek, hanem ebben az esetben a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete tagjainak is bemutassuk a munkánkat, hiszen így tudják ők is vinni a jó hírünket, illetve így tudják minél többen megnézni azt, hogy mennyire komplex munka zajlik a szerkesztőségben – mondta el Varga Diána főszerkesztő-helyettes.

Az egyesület tagjai látogatásuk végén elmondták: élmény volt számukra, hogy igazi kulisszatitkokat is megtudhattak az újságírók és televíziós szerkesztők napi munkájáról.

További programok »

Itthon

FEL