Szupermaraton: A hétvégén start, ismét rekordszámú nevezésre számítanak

2019. május 28. 18:01 | Gyemendi Réka

Sajtótájékoztatót tartott az AutóMobil Körös Kft. a közelgő 22. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratonnal kapcsolatban kedden, Békéscsabán. A sajtótájékoztatón Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös cégvezetője, Prekop Zoltán a cég értékesítője, Kiss Tibor alpolgármester, dr. Ferenczi Attila, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club elnöke, Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója, Gregor László hosszútávfutó, valamint Czeglédi Katalin, a sportszervezet marketingvezetője is felszólalt. 

 

 

A rendezvényen Kiss Tibor alpolgármester úgy fogalmazott: a 22. Szupermaraton a város egyik legszínvonalasabb és legtöbb embert megmozgató rendezvénye, amelynek célja a sport népszerűsítése.

– Nagyon örülünk annak, hogy Arad városában ilyen jó partnerre találtunk. Az egyik legfontosabb, hogy közel 1500 sportolni vágyó, sportot szerető fiatal és idős – a legidősebb regisztrált versenyző 88 éves – vesz majd részt ezen a nagy, családi sportnapon. A város minden lehetőséget megragad arra, hogy az egészséges életmódot, a sportot reklámozza és támogassa. A város mindenben segíti a rendezvényt: mostanra a költségvetés kiszámítható részévé vált a rendezvény támogatása is. Természetesen az elengedhetetlen infrastrukturális részleteket is biztosítjuk – ismertette Kiss Tibor.

Dr. Ferenczi Attila,  a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club elnöke úgy fogalmazott: a 22. Szupermaraton egyrészt egy nagyon dicséretes erőpróba, másrészt pedig óriási közösségformáló ereje is van. Úgy fogalmazott: aki részt vesz a rendezvényen, az nem csak a szülővárosához való kötődést élheti meg, de az Arad-Békéscsaba közötti barátságot is erősíti.

Gregor László idén is részt vesz a versenyen, ötös váltóban.

– Bízunk abban, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is meg tudjuk majd nyerni a versenyt, amely nagyon jól beleillik a felkészülésünkbe, hiszen most inkább a hosszabb futások vannak előtérben. A csapat tagjai közül kiemelném dr. Kovács Mihályt, aki habár nem a teljesítmény alapján jutott be a csapatba, de nagyon sokat segít egyesületünknek –  fogalmazott a Békéscsabai Atlétikai Club hosszútávfutója.

 

Kép: Ujházi György

 

A Skoda és a békéscsabai AutoMobil Körös már negyedik alkalommal áll a 22. Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túra mellé mint "A nemzetközi események kiemelt partnere" cím birtokosa. A Békéscsabai Atlétikai Clubot segítő támogatás mellett a Skoda márka a rendezvény szinte minden pontján megjelenik majd. A felvezető autók szerepét a márka flottája látja el, továbbá a versenybírók is a márka járműveivel közlekednek. Hegedűs Sándor, az Automobil Körös Kft. cégvezetője kiemelte: a szupermaratonon a márkát képviseli majd az Automobil Körös kerékpáros csapata, valamint a Békéscsabai AC felnőtt férfi futócsapata is. A márka a versenyzők díjazásában is szerepet vállal.

A rendezvényen ezúttal a nagycsaládosoké lesz a főszerep: a hétüléses SKODA KODIAQ akár 2,5 millió forint állami támogatással és 1,2 millió forint SKODA kedvezménnyel is megvásárolható. A szupermaraton befutójánál létesített standon a nagycsaládosok megismerhetik a KODIAQ ajánlatok részleteit, a Kupak Kézműves Sörházban pedig tesztvezetésre regisztrálhatnak az érdeklődők.

A rendezvény vasárnapján az AutoMobil Körös mindenkit vár a Kupakban berendezett támaszponton is, ahol cseh söröket kóstolhatnak majd az érdeklődők. A támaszpont Nagycsaládos inforponttá is alakul, ahol az érdeklődők megismerhetik a Skoda hétüléses kínálatát. Továbbá egyedi akcióval is várják a nagycsaládosokat. Azok között, akik a rendezvény ideje alatt regisztrálnak KODIAQ tesztvezetésre, s júniusban is részt vesznek tesztvezetésen,egy hétvégi teletankos Skoda tesztautó használatot sorsol ki az AutoMobil Körös.

A rendezvényt a 104 Rádió 1 is támogatja – a műsorszolgáltató a Szupermaraton zárónapján, a békéscsabai főtéren ingyenes légvárral és jékásával várja a gyerekeket, akiket Hevesi Imre szórakoztat 16 órától, majd 17:30-tól az Acoustic Planet lép színpadra, 20 órától pedig a Show & Bors zenekar ad műsort.

További programok »

FEL