22. alkalommal rajtol el a Nemzetközi Szupermaraton

2019. május 27. 15:54 | behir

Június 1-jén veszi kezdetét a 22. Nemzetközi Szupermaraton, amelynek résztvevői két nap alatt 200 kilométeres távot teljesítenek futva, kerékpáron vagy görkorcsolyán. Az évről évre növekvő népszerűségnek örvendő verseny kiemelt támogatója idén is a megye egyik legnagyobb munkaadója, a Budapest Bank.

Néhány hét múlva ismét rajtvonalhoz állnak azok a bátor sportolók, akik nem kisebb célra vállalkoznak, minthogy a régió legnagyobb, határon átnyúló tömegsport rendezvényén teljesítsék az embert próbáló Békéscsaba-Arad-Békéscsaba távot. A versenyzőknek az első napon a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központtól Aradig, majd másnap Aradról indulva 100 km megtétele után a békéscsabai Városháza előtti főtérre kell eljutniuk. A kétnapos sportrendezvényhez kulturális programok és településnapok is kapcsolódnak.

A Budapest Bank Bankműveleti Központja immár 13 éve szerves része Békéscsaba életének, a kezdetektől fogva aktív támogatója a helyi verseny és tömegsportnak, az oktatási és kulturális életnek. Ennek keretében az elmúlt évek során a több mint 220 millió forintot adományozott helyi programok megvalósítására, többek között a 2013-ban indított Budapest Bank Békéscsabáért Programon keresztül.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy ismét egy olyan kezdeményezés mögé állhatunk, amely élményekkel gazdagítja Békéscsaba lakóit, sportolóit, és követendő példával szolgál mindenki számára. Bízunk benne, hogy minél több versenyzőnek sikerül majd teljesíteni ezt az erőt próbáló távot. Büszkeséggel tölt el, hogy az idei versenyen a BB Ötös csapatban három békéscsabai kolléganőnk is megméretteti magát. A Békéscsabai Bankműveleti Központ nevében is drukkolok nekik, és a többi versenyzőnek is sok sikert kívánok!” – mondta Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője.

(x)

FEL