Szujó döntős a junior EB-n

A csabai tornász összetettben lett finalista.

A tornászok berni női Európa-bajnokságán a juniorok között bejutott az egyéni összetett döntőbe Szujó Dorka, míg a Fehér Nóra, Jakab Noémi, Katona Barbara, Szabó Mónika és Szujó Dorka alkotta magyar válogatott a csapatok versenyében a 13. helyen végzett.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány már az első forduló után is jelezte, bízik abban, hogy Szujó Dorka bekerül a 24 tornászt felvonultató egyéni összetett döntőbe. Így is lett, a TC Békéscsaba tornásza 51.682 pontjával a 17. pozícióban lett finalista, ráadásul Jakab Noémi is közel volt a döntőhöz, 28. helyével a 4. számú tartalék, a juniorok versenyében 125 induló lépett a szerekhez. Szujó Dorka felemáskorláton is a legjobbak közelében volt, 13.333 pontja a második számú tartalék helyet hozta a szerenkénti fináléban. A Fehér Nóra, Jakab Noémi, Katona Barbara, Szabó Mónika és Szujó Dorka alkotta magyar válogatott 151.079 pontja pontja végül a 13. helyre volt elegendő a 24 csapatból.

– Nagyon örülök Szujó Dorka összetett döntőjének, és annak is, hogy Jakab Noémi is tartalékpozícióba került a fináléban. Azt viszont sajnálom, hogy Dorka nem lett döntős felemáskorláton, sajnos az 1. fordulóban még szigorúbban pontoznak a bírók, pedig nagyon jó gyakorlata volt. Ahogy már korábban is mondtam, a csapat Fehér Nóra sérülésével egy-két pontot veszített, így ha nemcsak felemáskorláton szerepel Nóra, akkor meglett volna a tizedik körüli helyezés, ugyanis ez a realitás a junioroknál csapatban – értékelt Draskóczy Imre szövetségi kapitány.
 

Megosztás:

Címke: , ,