Sztárparádé és színházművészeti különlegességek a Gyulai Várszínház új évadában

2024. május 7. 13:53 | Fajó Attila

60 éves történelmét ünnepli a Gyulai Várszínház. Az idei új évad sztárparádét és színházművészeti különlegességeket ígér a kultúrafogyasztóknak június 28-tól augusztus 17-ig.

Hatvan évvel ezelőtt, 1964. július 11-én kezdte meg működését a Gyulai Várszínház, az ország első várszínházaként, Victor Hugo Hernani című darabjának bemutatásával.

A szervezők idén is olyan összművészeti programsorozatot kínálnak, amely a legkülönbözőbb korú és érdeklődésű közönségnek biztosít a nyárra minőségi kulturális kikapcsolódást. A műfaji paletta sokszínűsége is ezt a célt szolgálja. A több mint 40 produkcióból kiemelkedik a 4 új saját bemutató (köztük 3 ősbemutató) az Ártatlanok, a Pénelopeia, az Erkel és a felkelés, a Bohóc kerestetik, valamint a három színházi fesztivál – Erdélyi Hét, Világirodalmi Klasszikusok Fesztiválja, Örkény István Napok – és a zenei fesztiválok. 

– Valóban igyekeztünk nemcsak a szakmai, művészi elvárásoknak megfelelni a program összeállításánál, hanem tekintettel lenni arra is, hogy a fiatalabb generációt is bevonzzuk az előadásokra és ők is megtalálják a számukra kedves elemeket – mondta el a színházi évad sajtótájékoztatóján Elek Tibor igazgató. 

 

– Gyula város önkormányzata 50 millió forintos kölcsönnel járult hozzá az idei évad sikeréhez, melyet nagyrészben előszerződések megkötésére fordított a várszínház. Nagyra értékeljük azt a művészeti koncepciót amellyel igazgató úr a teátrumot irányítja, tudjuk, hogy a Gyulai Várszínház nem csak értékőrző, de értékteremtő erővel is bír – mondta el Görgényi Ernő polgármester, aki hozzátette, a hatvan éves évforduló híven tükrözi az intézmény által a magyar színháztörténetben betöltött fontos pozíciót. 

További programok »

Gyula

Szombat este a gyulai Hídfőben mutatja be Moha új projektjét, a Z Moss Smith-t

Az Empty Story mellett a második, ezúttal a szóló vonalával lép a deszkákra szombaton 20 órakor, a gyulai Hídfőben Kovács Moha Zsolt. A csabai zenész 2018 óta készíti elő a saját projektjét, és most végre úgy érezte, itt az ideje, hogy bemutassa, ami a fiókban maradt. A koncertre két legjobb jóbarátja is el- és lekíséri.
12:56
FEL