Sokszínű volt a hatvanadik évad a Gyulai Várszínházban

2023. augusztus 17. 15:54 | Fajó Attila

Csütörtök délután sajtótájékoztatón értékelte a Gyulai Várszínház hatvanadik, jubileumi évadát Elek Tibor igazgató és Kónya István, Gyula város alpolgármestere. Sokszínű, különleges programokkal tarkított összművészeti fesztivál valósult meg a nyáron.

– Nehezített pályán, de végül is sikerült méltóképpen megünnepelnünk a jubileumi évadot. A várszínház szempontjából mind a nézőszámok alapján, mind a jegybevétel arányában sikeres évadot tudhatunk magunk mögött. Az idén először összeállított világirodalmi klasszikusokat jövőre is meg kívánjuk tartani, a Free zenei fesztivál programsorozatunkat pedig újragondolt formában, de szintén továbbvisszük. Nagy örömünkre a színházi olimpiai előadások nagy népszerűségnek örvendtek. Összeségében több, mint 21 ezer néző jelent meg az előadásainkon – nyilatkozta Elek Tibor, a várszínház direktora.

– Példaértékű, ahogy a bizonytalan anyagi helyzet ellenére helytállt, és hűségesen ragaszkodott az eredeti koncepcióhoz a Gyulai Várszínház – mondta Kónya István alpolgármester. – Városi, vármegyei, de szabadjon azt mondanom, hogy országos szinten is zászlóshajónak számít a várszínház kulturális szempontból. Az önkormányzat szívesen segített és nyújtott 60 millió forintos támogatást az évad létrejöttéhez – folytatta tovább az alpolgármester.

Az évad végeztével a nívódíjakra jelöltek személyét is közölték. Sík Ferenc-díjra Tapasztó Ernő színész-rendezőt, a gyulai önkormányzat által alapított Havasi István-díjra a helyi származású Sipos Imre színművészt jelölték. Az Őze Lajos-díj várományosa egyelőre még nem meghatározott, lévén, hogy egy eső miatt elhalasztott előadás még hátra van, annak megtekintése után lesz döntőképes a szakmai zsűri.

Elek Tibor igazgató kiemelte, hogy jövőre is igyekeznek tartani a színvonalat, hiszen az 1964-ben alakult Várszínház ekkor ünnepli majd fennállásának hatvanadik évfordulóját. 

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL