Véget ért a Gyulai Várszínház nyári évada

2020. augusztus 31. 18:56 | Csiffáry Zsuzsanna

A Gyulai Várszínház egyik legeredményesebb és legsikeresebb nyári évada ért véget – hangsúlyozta szezonértékelőjében a teátrum igazgatója. Elek Tibor kiemelte, hogy öt saját bemutatójuk volt, két előadást pedig az Erdélyi Héten láthatott először a közönség. Ebben az évadban 14 külhoni magyar társulat és előadó mutatkozott be Gyulán. A teátrum igazgatója hozzátette, hogy a Nemzeti Összetartozás Éve miatt ezek az előadások különösen nagy hangsúlyt kaptak. A leghűségesebb néző díjat dr. Körmendi Sarolta nyerte el, aki a 42 előadásból 20 darabot nézett meg. Ami a várszínházat illeti, az elején még kérdéses volt, hogy megvalósulhat az idei nyár – tette hozzá a direktor.

– Hittünk Elek Tibor megérzésében, noha még javában tartott a veszélyhelyzet, amikor az a városvezetői döntés született, hogy mindenféleképpen megtartjuk a nyári szezont – értékelt Kónya István Gyula város alpolgármestere.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL