Bemutatták a Gyulai Várszínház 55. évadának műsortervezetét

2018. május 8. 18:37 | Szendi Rita

Erős évadra készül a Gyulai Várszínház.

Elek Tibor igazgató az évadot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy 46 napon át több, mint hetven előadással várják a nézőket. A Gyulai Várszínház előadásai között szerepel például a Shakespeare-fesztivál, immár 14. alkalommal, kortárs szerzők művei és az Erdélyi-hét is. A színházigazgató kiemelte, hogy a nagymúltú várszínház sok hagyománnyal büszkélkedhet, amit igyekeznek folytatni, némelyiket korszerűsíteni.

Görgényi Ernő polgármester örömmel jegyezte meg, hogy az első, Elek Tibor által összeállított évadtervben megjelenik az a szakmai koncepció, amelyet a tavaly kinevezett igazgató már pályázatában hangsúlyozott, így a történelmi drámák hangsúlyosabb jelenléte, az elmúlt évtizedek nemzeti klasszikusainak újbóli előtérbe állítása, a kortárs magyar szerzők műveinek bemutatása és a fiatalok célzott megszólítása.
A sajtótájékoztatón ott volt az Aradi színház igazgató is, aki a közös munka fontosságáról beszélt. Kiemelte: magyarul és angolul is láthatják majd az előadásokat a színházba érkezők.

További programok »

FEL