Sikeres volt a Gyulai Várszínház nyári évada

2019. augusztus 14. 13:43 | behir

Hét héten keresztül folyamatosan zajlott az összművészeti programsorozat Gyulán, igen nagy látogatottság mellett. A Gyulai Várszínházban világszínvonalú színpadi darabokat mutattak be a most lezárult nyári évadban is amelyet Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója és dr. Görgényi Ernő polgármester értékelt.   

Az évad a Weöres Sándor napokkal kezdődött, aztán jött a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, de volt a kínálatban irodalmi színház, humorest, idén is megrendezték az Erdélyi hetet, valamint sikert könyvelhetett el népzenei, a világzenei és a blues fesztivál is. A Gyulai Várszínház igazi kulturális alkotóműhelynek bizonyult idén is, hihetetlenül széles repertoárral. Klasszikusok, drámák, zenés-táncos darabok, komédiák és operettek szórakoztatták a nagy közönséget az eltelt ötven nap alatt.   

 

Fotó: Gyulai Várszínház

Fotó: Gyulai Várszínház

 

Mint azt Elek Tibor elmondta, a kulturális sokszínűség mellett gazdasági tekintetben is nagyon eredményesnek látszik az idei nyár, annak ellenére is, hogy idén egy kicsit visszafogták az előadások, rendezvények számát: tavaly mintegy hetven, idén hatvan program fért a nyárba.

 

Fotó: Gyulai Várszínház

 

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a gyulaiak számára felbecsülhetetlen érték a Gyulai Várszínház, hiszen az itt bemutatott darabokban a magyar színházi világ krémje jelenik meg.

– Anélkül, hogy bárhová is elutaznánk, élvonalbeli darabokat láthatunk, nagyszerű művészek tolmácsolásában. A hozzánk látogató turisták számára szintén komoly érték a várszínház, ami városunk egyik legjelentősebb turisztikai vonzereje is – fogalmazott a polgármester. 

 

További programok »

Kultúra

Egy óra a Hópárduc feleségével

A Hópárduc felesége – Életem Erőss Zsolttal című interjúkönyv főszereplői (Sterczer Hilda, a világklasszis hegymászó özvegye és Révész Szilvia újságíró) látogattak el péntek este a békési Püski Sándor Könyvtárba. A vendégeket Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője kérdezte.
13:47
FEL