Szövetségben a vállalkozókkal – vállalkozásfejlesztési előadássorozat

2024. május 3. 11:11 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított a “Szövetségben a vállalkozókkal” című gazdaságfejlesztési program keretében. A rendezvény első állomása Szeghalom volt csütörtökön – tájékoztatott a kamara közleményében.

Minden vállalkozónak, legyen az kicsi vagy nagy, elkél a segítség – derült ki a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara “Szövetségben a vállalkozókkal” programján. Szikszai Csaba, a külgazdasági és vállalkozásfejlesztési osztály vezetője elöljáróban elmondta, az iparkamara célja, hogy segítse a vállalkozókat a fejlődésben. Erre a vármegyében egyébként is nagy szükség van és még nagyobb lesz, ugyanis egyre jelentősebb a szomszéd megyék munkaerő elszívó ereje. Azért, hogy segítsen, területi irodákat is nyitott az iparkamara Szeghalmon, Orosházán és Szarvason, ahol nemcsak az ügyintézésben, hanem előadásokkal, információk megosztásával is támogatják a vállalkozókat.

A csütörtöki rendezvény arról szólt, hogyan juthatnak anyagi támogatáshoz a kisebb- és nagyobb vállalkozások. A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. különös tekintettel arról a GINOP Plusz programról beszélt, amely a munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességét javítja. A programnak köszönhetően a dolgozóknak továbbképzéseket biztosíthatnak a cégek – mondta el Dr. Vizkeletiné Schusztek Krisztina térségi vezető tanácsadó. Kollégája, Szécsi Attila tanácsadó pedig a közeljövőben várható támogatási lehetőségeket ismertette.

 

Fotó forrás: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Fotó forrás: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

A Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviselője azokra a finanszírozási lehetőségekre tért ki, amelyeket a kezdő vállalkozók is igénybe vehetnek. Siófoki Attila, az alapítvány ügyvezető titkára olyan lehetőségeket is bemutatott, amelyek pályázatok esetén nem járhatóak, például, ha a nem számlaképes szomszédtól szeretne valaki eszközt vásárolni. Mint kiderült, a pályázati lehetőségek és a hitellehetőségek jól működnek együtt.

Az iparkamara pénteken Békésszentandráson, jövő héten csütörtökön pedig Orosházán tart hasonló előadásokat, amelyek szintén ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Forrás: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

További programok »

Gazdaság

MTÜ: Erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január-júniusban 7,5 millió vendég 17,8 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, ami 7,6 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi rekordév első fél évi értékét - összegezte pénteken kiadott elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
11:34
FEL