Szőrösek, dorombolnak, szeretetre éhesek: Gazdit keresnek a macskamentők cicái

Segítségre szoruló, hontalan cicák mentésével foglalkozik a Catlantis Macskamentő Egyesület Békéscsabán. A szervezet 2017 decemberében kezdte el hivatalos munkáját, a tagok azonban már évek óta mentenek macskákat a megyében.

Azok az állatok, amelyeket az egyesület már megmentett, szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen rájuk találtak és befogadták őket. A macskamentők azonban folyamatosan keresik a leendő gazdikat. Az egyesület gazdasági vezetője elárulta: képtelen elmenni a hontalan, beteg állatok mellett, ezért nem volt kérdés, hogy csatlakozik a cicamentőkhöz. A tapasztalatai azt mutatják, hogy a segítő szándékkal nincs egyedül.

– Az emberek nem annyira közömbösek a kidobott állatokkal kapcsolatban, mint elsőre gondolnánk. Próbálnak segíteni, segítséget kérni, többször felkeresnek és felhívnak minket, ami pedig a legfontosabb, hogy várják azokat az információkat, amelyekkel segíthetnek az orvosi ellátásban és a gazdi keresésben – tájékoztatott Duna Zsolt.

Az egyesület titkára elmondta: a szervezet pontosan egy éve kezdte meg hivatalos működését és elsődleges feladatuk a “mamacicák” és kölyökcicák mentése.

– Mindenkinek megpróbálunk segíteni, de elsősorban a bajbajutott kölykökkel foglalkozunk. Ha egy 3-4 hónaposnál idősebb cicának nincsen gazdája, akkor képtelenség megfogni az utcán, ezt senki nem tudja megcsinálni élvefogó macskacsapda vagy valamilyen háló nélkül. Több olyan megkeresést és jelzést kapunk, hogy segítsünk elkapni a közterületeken kóborló macskákat. A macskacsapdázáson túl az egyik legfőbb feladatunk az ivartalanítás, hogy elkerüljük a további szaporulatot, ez nagyon fontos – közölte Duna Anikó.

Gálik Hajnalka egy éve vitte haza a szervezettől megmentett cicáját, aki azóta is segíti az egyesület munkáját.

– A kiscica nagyon rossz állapotban volt, amikor megtalálták. Nagyon játékos, szuper kedves és rettentően hálás. Többek közt ezért is tartottam fontosnak azt, hogy egy mentett cicát fogadjunk örökbe, mivel elképesztő az a hála és szeretet, amelyet adnak nekünk cserébe azért, hogy otthont termetünk nekik – mesélte az örökbefogadó.

Az egyesület rengeteg hívást és segítségkérést kap kidobott macskákkal kapcsolatban, azonban korlátozott számban tudják befogadni az állatokat. A Catlantis Macskamentő Egyesület folyamatosan várja a cicaszerető gazdik jelentkezését, hogy végleges otthont találjanak befogadottjaiknak.

Megosztás:

Címke: , , ,