Szomor György mint világhírű tenorista?

A Nádasdy Kálmán-díjas rendező, színművész és szövegíró volt a Művész Kávéház vendége a legutóbbi Tereferén.

Szomor György, Nádasdy Kálmán-díjas rendező, színművész és szövegíró volt a Művész Kávéház vendége a legutóbbi Tereferén. A méltán népszerű előadó jelenleg a Diótörő és Egérkirály című mesemusicalt rendezi a Jókai Színházban. Többek között erről is beszélt a kávéház szép számmal összegyűlt vendégeinek.

Teltház az előadásokon és teltház a közönségtalálkozón. Úgy látszik Szomor György neve garancia arra, hogy a közönség megtölti az összes szabad helyet, akár egy színdarabról van szó, akár egy kötetlen beszélgetésről.

Szomor Gyurci – ahogyan színházi berkekben hívják -, pályáját 1995-ben, a Vörösmarty Színház első önálló társulatának alapító tagjaként kezdte, ám a színpad korábban sem volt ismeretlen számára: 11 évesen már saját zenekara volt. 19 évesen az ország az Angyalbőrben című filmsorozat egyik zeneszerzőjeként és a Mohó Sapiens frontembereként ismerhette meg. Első musicalsikereit a Grease és – a több, mint háromszáz előadást megért – Hair főszerepeiben aratta. A zeneszerzést és szövegírást színművészként sem hagyta abba, ma már tucatnyi musical zenéje vagy szövege, néha mindkettő, köthető a nevéhez. Jelenleg nálunk a Diótörő és Egérkirály című mesemusicalt rendezi immár második alkalommal.

A színművész készségesen mesélt és válaszolt a kérdésekre az este folyamán. Többek között kiderült, hogy egykori tanára a világ egyik leghíresebb tenoristájának lehetőségét látta a fiatal zenészben, aki viszont nem hitt mentorának, így Szomor György maradt a miénk és megajándékozott bennünket számos csodás élménnyel, akár színművészként, rendezőként, szövegíróként vagy dalszerzőként mutatkozott be. És hiába a teltház és a vastaps, a művészeknek is szüksége van a közönséggel egy másfajta kommunikációra.

– Általában mi beszélünk a közönséghez. Több esetben nem is csak szavakkal, hanem az előadással. Annak idején, mikor elég sok közönségtalálkozóra jártunk, még a zenekarral, nagyon jó volt azokat a visszajelzéseket hallani, amiket mi csak sejtettünk időközönként. Ezeket jó volt első kézből hallani és a közönség feltett nekünk kérdéseket és ilyenkor nekünk is vannak kérdéseink a közönség felé. Nagyon jók ezek a beszélgetések és minket is fel szoktak tölteni – árulta el Szomor György.

A következő alkalommal november 18-án, pénteken Gerner Csaba színművésszel tereferélhetnek a Művész Kávéház falai között, délután öt órától az érdeklődők.

Megosztás:

Címke: , , ,