Szombaton viszik el a sárga zsákokat Békéscsabán

2016. szeptember 23. 12:19 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtést szolgáló sárga zsákokat legközelebb szeptember 24-én, szombaton szállítják el.

 

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közleménye:

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos sárga zsákok elszállításának időpontja 2016. április 1-jétől megváltozott. Ettől az időponttól kezdve minden hónap utolsó szombati napján történik a sárga zsákok elszállítása.

 

A sárga zsákok elszállításának következő időpontja:  2016. szeptember 24., szombat

A szelektív hulladékgyűjtésnél a következőkre kell figyelni: a sárga zsákokba összehajtogatott papír csomagolási hulladékot, légmentesen összepréselt műanyag- és fém csomagolási hulladékot szabad elhelyezni, 1 zsákban vegyesen mindhárom féle hulladékot. Üveg- és rongyhulladékot a sárga zsákba nem szabad elhelyezni, ezeket továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigetekre kell elvinni.

A sárga zsákokat havonta egy alkalommal, a begyűjtésre kijelölt napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a közterületen mindenkinek arra a helyre, ahol a saját kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

Abban az esetben, ha a sárga zsákban nem megfelelő hulladék kerül elhelyezésre, akkor ez a zsák nem kerül elszállításra és erről a lakost egy zsákra ragasztott tájékoztatóval értesítik.

FEL