Békéscsabán most szombaton viszik el a sárga zsákokat

2016. július 27. 12:33 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos sárga zsákok elszállításának időpontja 2016. április 1-től megváltozott. Ettől az időponttól kezdve minden hónap utolsó szombati napján történik meg a sárga zsákok elszállítása.

A sárga zsákok elszállításának következő időpontja:  2016. július 30., szombat

A szelektív hulladékgyűjtésnél az alábbiakra kell figyelni: a sárga zsákokba összehajtogatott papír csomagolási hulladékot, légmentesen összepréselt műanyag- és fém csomagolási hulladékot szabad elhelyezni, 1 zsákban vegyesen mindhárom féle hulladékot. Üveg- és rongyhulladékot a sárga zsákba nem szabad tenni, ezeket továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigetekre kell elvinni.

A sárga zsákokat havonta egy alkalommal, a begyűjtésre kijelölt napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a közterületen mindenkinek arra a helyre, ahol a saját kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

Abban az esetben, ha a sárga zsákban nem megfelelő hulladék van, akkor azt a zsákot nem viszik el, erről a lakost egy zsákra ragasztott tájékoztatóval értesítik.

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

FEL