Szombaton tartják a III. Csabai Könyvbörzét

2023. május 19. 10:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Május 20-án, szombaton délután 2 és este 6 óra között tartják meg az III. Csabai Könyvbörzét a Békés Megyei Könyvtár épületében és a környező utcákban. A romantikus ponyvaregények, verses és drámai kötetek, valamint a tudományos könyvek szerelmesei szabadon végigböngészhetik a felkínált műveket.

A vegyes témájú könyvek minimum 200, maximum 1000 forintos egységáron lesznek kaphatóak, de cserére is lehetősége nyílik a résztvevőknek.

A könyvbörzét Lipták Linda és Garay Éva álmodta meg.

– Harmadjára szervezzük meg a csapattal a könyvbörzét a Békés Megyei Könyvtárban, illetve az épület környéki utcákban. Nem titkolt célunk hagyományt teremteni az eseményből. Biztatóak a visszajelzések, hiszen a kezdetekben 20, most már 40 asztallal várjuk a könyvszerető kilátogatókat. Ez a fejlődési tendencia is jól mutatja, hogy van igény a könyvárúsításra és a könyvvásárlásra egyaránt – fogalmazott Garay Éva. – Megemlíteném Csicsely Ildikót, aki az önkéntes fiatalokat, közösségi szolgálatosokat koordinálja, hiszen ők is aktívan részt vesznek a Csabai Könyvbörze megvalósításában. Továbbá ebben az évben csatlakozott hozzánk Molnár Rózsa Krisztina, aki két alkalommal árúsként vett részt, majd felkeresett bennünket azzal a szándékkal, hogy a szervezésben is szeretne részt venni. A sort kibővítem Kertész Zoltánnal, aki a képregény-szektort erősíti, illetve Földesi Csenge első alkalommal vesz részt a szervezésben. Bátran kimondhatom, szépen bővül a csapat.

A főszervező korábban már elmondta, hogy a könyvbörze ötletét egy ajándékba kapott, A kislány, aki meg akarta menteni a világot című mesekönyv erősítette meg, amely személyesen nagyon megérintette, és saját elmondása szerint magára ismert a karakterben. 

– Mindig arra gondolok, hogy egy könyv történetét valaki megírta, ami az adott időben és helyen nagyon fontos volt. Megszülettek a történet szereplői, karakterei. És ha ezeket a könyveket nem forgatjuk, mi lesz ezekkel a történetekkel, figurákkal? Meg kell mentenünk őket, életre kell keltenünk őket, mert nekünk is nagon sokat adhatnak. Itt van előttem egy 1950-ben kiadott könyv és számomra ez nagyon fontos és jó érzés. A könyvet megfoghatjuk személyesen, a könyvnek illata van, ami engem személy szerint megnyugtat – mondta a főszervező.

További programok »

Itthon

FEL