Itt a hosszú hétvége! - Számos program várja látogatóit a Munkácsy Negyedben

2023. május 26. 16:20 | Csiffáry Zsuzsanna

Összehangolt programokkal készülnek a pünkösdi hétvégére a Munkácsy Negyed intézményei. A Napsugár Bábszínház új épületének pénteki ünnepélyes megnyitója után a kicsik vehetik át az irányítást a negyedben. A Békés Megyei Könyvtár, Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum minden korosztálynak tervezett kikapcsolódási lehetőséget. A Három Város Kerékpáros Fesztivál pedig péntektől vasárnapig várja majd a bringásokat, de Gyula is tartogat bőven programlehetőségeket a hétvégén.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk hírfelületeinken, a pünkösdi hétvége számos lehetőséget biztosít Békéscsabán a kikapcsolódni vágyóknak. Több fontos esemény is várható, mint például a Háromváros Kerékpáros Fesztivál, amelyről Varga Tamás,

">Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere a 7.tv Aktuális című magazinjában számolt be. 

A Csabagyöngye Kulturális Központ programjai is színesítik a hétvégi szabadidőt, ugyanis több műsorral is készülnek az intézmény munkatársai. Forczek Győző, a kulturális központ igazgatóhelyettese úgy fogalmazott, hogy a sokszínűség jegyében állították össze programjaikat.

Lenkefi Zoltán, az új helyét hivatalosan is elfoglaló Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgató elmondta, hogy a 10. Színházi Olimpia kapcsán a hétvége folyamán 13 produkció lesz látható.

 

 

A Munkácsy Mihály Múzeumban vasárnap egész nap a gyerekeknek kedveznek a szervezők. Logikai játékok sora, népi játszóház és régészeti kincskeresés is várja a családokat.

Gyula sem hagyja program nélkül az érdeklődőket, ugyanis a három nap során a pálinkafesztivál is számos programot biztosít az érdeklődőknek.

Részletes programleírás ide kattintva olvasható. 

További programok »

FEL