Szlovák közgyűlés és közmeghallgatás a tájházban

2015. november 10. 19:50 | Mikóczy Erika

A nyilvános ülésen – a szokásokhoz híven – elsőként az előző ülés óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről számoltak be. Beszéltek a dél-alföldi – romániai, vajdasági és magyarországi – szlovákok együttműködéséről, amelynek fő letéteményesei az egyesületek, civil szervezetek, de a helyi és az országos nemzetiségi önkormányzat is komoly előmozdítója ennek.

Szóba került a testület ülésén az is, hogy a médiacentrum nyitott a szlováksággal való együttműködésre. A Békéscsabai Médiacentrum Kft. keretein belül a Csabai Mérlegben továbbra is folyamatosan jelentkezik a szlovák rovat, emellett a 7.Tv-ben és a www.behir.hu oldalon is súlyának megfelelően jelennek majd meg a szlovák nemzetiséggel kapcsolatos hírek, információk.

A Lászik Mihály elnökletével működő testület áttekintette az idei költségvetést, amely új források beépülése révén módosult, illetve tárgyaltak arról, hogy a Kertvárosi Óvoda a továbbiakban Békéscsabai Kertvárosi Óvoda néven szeretne működni.

A közgyűlés után a szlovák testület közmeghallgatást tartott, amelynek első felében a nemzetiségi választások óta eltelt egy év történéseit foglalták össze az érdeklődők számára, majd a jelenlevők mondhatták el kérdéseiket, kéréseiket, észrevételeiket.

Mikóczy Erika
 

FEL