Színpompás ősz Szarvason, az Anna-ligetben

2021. szeptember 9. 07:08 | behir

Szeptember folyamán a nyugdíjas kiránduló csoportoknak kedveskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja.

A „Színpompás ősz a ligetben” című program keretében állatparki túravezetésekkel várják az indián nyár napjait kihasználni vágyó csoportokat. A Körösvölgyi Állatparknak helyet adó szarvasi Anna-liget évszázados fái ilyenkor „öltik magukra” aranysárga, rozsdabarna, piros és bordó színekben pompázó ruházatukat, így díszítve a park őszi hangulatát.

Az állatparkban Bátor, a gímszarvas megkezdi bőgési időszakát, erőteljes hangja betölti a ligetet. A fák alatt a vörös mókusok lehullott dió és makk után kutatnak az avarban, a levegőben a vonuló gyurgyalagok „gurguláznak.”

 

Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

 

Az igény szerinti hosszúságú túravezetés keretében a bejelentkező csoportok ebben a csodás környezetben ismerhetik meg a Körösvölgyi Állatpark különleges állatfajait a farkastól, az európai bölényen át a fakó keselyűig, de megcsodálhatják a Dél-Tisztántúl legtermetesebb, több mint 350 esztendős kocsányos tölgyét, illetve a gróf Csáky Albin vallás- és közoktatási miniszter és felesége, gróf Bolza Anna 1908-ban épített klasszicista kastélyát is.   

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

FEL