A téli szünetben is várja vendégeit a Körösvölgyi Állatpark

2021. december 23. 08:08 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark év végéig teljes nyitva tartással várja vendégeit. Ez az első olyan rendhagyó szezon az állatpark történetében, amikor téli látogatást tehetnek az érdeklődők. Érdemes kihasználni a lehetőséget.

A parkban ilyenkor sem áll meg az élet, mint ahogy a természetben sem. Így bőven akad izgalmas látnivaló.

Az állatpark kiépített sétánya mentén végigjárva az Anna-ligetet, a terület évszázados fáin most tárul szemünk elé az a sok száz madárfészek és odú, melyet a költési szezonban a lombkorona takart. Rigók, tengelicek, pintyek, örvös galambok, fakopácsok és harkályok munkája. A ligetben kihelyezett madáretetőkön számos különleges énekesmadár fordul meg. Megfigyelhetőek például kék- és széncinegék, csuszkák, erdei pintyek, zöldikék. A kisebb őszapó csapatokra ciripelő csicsergés hívja fel figyelmünket.

Az állatpark aranysakál családjának felnőtt kölykei egyre többször mutatják meg magukat a látogatóknak. Akinek szerencséje van, a négyfős család, időközönként felhangzó üvöltését is hallhatja, ami nagyon különleges akusztikai élménynek számít.  Nem beszélve arról, hogy a sakálok így kommunikálnak a környékben vadon élő fajtársaikkal, kiknek válaszolgatását olykor szintén hallani lehet.

Bátor, az állatpark gímszarvas királya, pompás agancsával szívesen lépdel közel a vendégekhez, mint, ahogy Policht és Szabír, a hatalmas európai bölény bikák is.

Az állatpark tava télen még jobban megtelik élettel. Ilyenkor a környék réce csapatai is bejárnak egy kis potyázásra.

Ajsa és Kurszán a farkas testvérpár minden vendéget játékos ugrándozással üdvözöl. Ahogy pihenőhelyükről előkocognak, Európa vad erdőségeiben élő fajtársaikat képzelhetjük magunk elé. Nem kevésbé lenyűgöző a fakó keselyűk megfigyelése sem, ahogy három méteres szárnyfesztávolságukkal ereszkednek magaslati kiülőjükről lábunk elé.

A parkbant sétálva találkozhat mindenki az állatparki betlehemmel és az állatok karácsonyfájával is. December 26-án, Karácsony második napján félárú belépőjeggyel, vezetett sétán is  részt vehetnek vendégeink.

A Körösvölgyi Állatpark 2021. december 30-ig 9-16 óráig nyitva tart. A jegypénztár 9-15 óráig működik. Zárva tartási napok: december 24, 25, 31.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

FEL