Szijjártó: Újabb támogatásra számíthatnak a hazai vállalatok

2021. május 9. 18:23 | behir

A kormány a versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít 30 milliárd forint értékben.

 

– Magyarországi vállalatok kapnak támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek a termelékenység növelésére vonatkoznak és amelyekkel a cégek modernizálják a tevékenységüket. Ezek közé tartozik az akkumulátor- és a gyógyszergyártás, az orvosi eszközök gyártása, valamint az élelmiszeripar – osztotta meg közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter vasárnap. Mint mondta, olyan vállalatok nyújthatnak be kérelmet, amelyek legalább 2 millió eurónyi beruházást valósítanak meg. A megyék fejlesztési szintjétől függően 20 vagy 33 százalékos támogatást kaphatnak.

Az Európai Bizottság határozata alapján egy vállalat maximum 1,8 millió eurós támogatásban részesülhet.

– Azoknak a cégeknek, amelyek most támogatást kérnek, el kell kötelezniük magukat amellett, hogy nem bocsátanak el senkit, viszont növelik a munkavállalóik fizetését. Ez olyan beruházás mellett lehetséges, ahol modern technológiát fognak alkalmazni, növelik a hozzáadott értéket, vagy a kutatás-fejlesztést részesítik előnyben – fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető arról is tájékoztatótt, hogy a beruházások támogatására kiírt program kapcsán 1434 vállalat döntött úgy, hogy növeli a kapacitásait vagy új technológiát vásárol. A támogatás eredményeként 270 ezer ember őrizhette meg munkahelyét.

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL