Szijjártó: Kiállunk izraeli barátaink mellett

2021. június 2. 08:10 | D. Nagy Bence

Magyarország ezernél is több, rakétatámadások ellen védelmet nyújtó mobil és taktikai óvóhelyet gyárt le Izrael számára.

 

– Izraelt három hete egy terrorszervezet ismételten megtámadta. Több ezer rakétát lőttek sűrűn lakott területekre, veszélyeztetve sok százezer-millió ember életét. Mi természetesen kiálltunk, és a jövőben is ki fogunk állni izraeli barátaink mellett, és elismerjük az önvédelemhez való jogukat – fogalmazott közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

A tárcavezető kedden látogatott el Izraelbe, ahol Gabi Ashkenazi külügyminiszterrel tárgyalt, majd közösen tartottak sajtótájékoztatót.

– Magyarország stratégiai jelentőséget tulajdonít a magyar–izraeli együttműködésnek. Mi nemcsak beszélünk erről, hanem teszünk is róla. Ma megállapodást írt alá egy izraeli védelmi ipari vállalat és egy magyar építőipari vállalat, amelynek értelmében izraeli megrendelésre Magyarországon ezernél is több olyan speciális mobil és taktikai óvóhelyet fognak legyártani, amelyeket aztán később itt, Izraelben fognak használni a rakétatámadásokkal szembeni védekezésben − jelentette be a magyar miniszter. Szijjártó Péter hozzátette: valós tettekre váltják az elmondottakat, hozzájárulva ahhoz, hogy izraeli emberek ezreinek, tízezreinek az élete kerüljön biztonságba rakétatámadás esetén.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

 

További programok »

FEL