Szerencsét hozó péntek 23.: Black Friday, akciók tömkelegével

2018. november 23. 17:55 | Szabó Rita

November 23-a "Fekete Péntek", azaz Black Friday, ami számos akcióval kecsegteti ilyenkor a vásárlókat. A kezdeményezés ötlete az Egyesült Államokból származik és hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. Magyarországon első alkalommal 2013-ban tartották meg a Black Fridayt, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak az érdeklődőknek.

 

 

Hosszú sorok kígyóztak az egyik műszaki árucikkeket forgalmazó üzletben, Békéscsabán. A Fekete Péntek elnevezésű akció sokakat becsalogatott az áruházba, ugyanis ilyenkor hatalmas kedvezményekkel várják az érdeklődőket.

Volt olyan vásárló, aki kifejezetten emiatt időzítette november 23-ára a vásárlást és volt olyan vevő is, aki most először élt az akció adta lehetőséggel. A legtöbb ember azonban örül annak, hogy van egy olyan nap az évben, amikor a szokásosnál sokkal olcsóbban vásárolhat.

 

 

– Nagy spórolási lehetőség ez. Mi például a karácsonyi ajándékok egy részét szereztük be ezen a napon. Örülünk a lehetőségnek, bár még jobb lenne, hogyha minden termékre vonatkozna az akció, nem pedig csak bizonyos termékekre - vélekedett a Black Friday-ről Rádai Gyula.

A műszaki kereskedésben a televíziók és a nagy háztartási gépek a legnépszerűbbek ilyenkor. A szakemberek szerint az üzleteknek nem kis feladat felkészülni egy ilyen nagy akcióra.

– Hetekkel előtte már készülünk erre a napra. Több mint háromszoros készletet halmozunk fel. Maximális létszámmal vagyunk jelen és  a nyitvatartásunk is meg van hosszabbítva reggel 7-től este 9 óráig, azért, hogy mindenki  kellemesen és kényelmesen tudjon vásárolni - tájékoztatott Szalacsi Zoltán a Media Markt, brand managere.

A fogyasztóvédelem erre napra egy sajtóközleményt is kiadott a tudatos vásárlás érdekében. Ebben felhívják a figyelmet a fizetési módok áttekintésére, a hazai és külföldi webáruházak működésére, illetve a szállítás során felmerülő veszélyekre.

 

További programok »

Gazdaság

360 pályázat érkezett a Gabonáink Gyermekszemmel című felhívásra

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei igazgatósága idén is rajzpályázatot hirdetett “Gabonáink Gyermekszemmel” címmel. A felhívásra ezúttal rekordszámú, 360 alkotást küldtek be az óvodástól a középiskolás korosztályig a vármegye különböző településeiről. A rajzverseny eredményhirdetését pénteken délelőtt rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.
2024. június 14. 14:24
FEL