Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

2023. szeptember 26. 18:20 | Kovács Andrea

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.

A kezdeményezés a Mátrából indult 2004-ben, de mára már kárpát-medencei szintű esemény lett, hiszen az országhatárokon is átnyúlik. Ennek emblematikus példája a Muzsikál az erdő Körösök völgyében című rendezvény, amelyet 2015-ben bonyolították le először Gyula-Városerdőn és már átnyúlik a határon túlra, Nagyvárad térségébe.

– Az idei háromnapos rendezvénysorozat első napján, szeptember 29-én, pénteken az Almásy-kastély ősi parkjába látogatunk el, szombaton a Mályvádi-erdőben túrázunk egy szakvezetéses sétával, ahol erdei koncert is lesz, majd Városerdő ligeterdejében zajlanak a délutáni programok. Vasárnap pedig a nagyváradi térségben Félixfürdő öreg tölgyerdejébe látogathatnak el a résztvevők. Ami fontos, hogy mindig a szabadba, az erdő közepére invitáljuk az érdeklődőket, ahol a természetismereti, fenntarthatóságra nevelést célzó, interaktív programok kapcsolódnak össze a különféle stílusú koncertekkel, színes gyerekprogramokkal, különféle kiállításokkal és egyéb sportos aktív programokkal – mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, a rendezvénysorozat főszervezője. ""

 

 

Gyula polgármestere szerint fontos, hogy a városba látogatók megismerjék a környék természeti értékeit is.

– A városba érkező turisták elsősorban a várfürdőről, a várról, az Almásy-kastélyról ismerik vagy a gyulai kolbászról ismerik városunkat. Mi azonban azt is tudjuk hogy csodálatos természeti értékeink is vannak, a folyók és az erdők is kiváló programokat kínálnak az aktív- vagy éppen az ökoturisztika kategóriájában. Ez a rendezvénysorozat ennek megvilágítására tökéletesen alkalmas, hiszen megmutatja azt a harmóniát ami a muzsika és az erdő természeti értékei között fennáll. Egy olyan egyedi rendezvényről van szó, amelynek atmoszférája semmi mással össze nem hasonlítható – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester.

A "Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében című rendezvény programjairól itt tájékozódhatnak.

 

További programok »

FEL