A Mályvádi erdő szívében koncerteztek szombaton

2021. október 3. 16:09 | Hidvégi Dávid

Klasszikus zenei koncerten vehettek részt az érdeklődök Békés megyében, a Gyula és Sarkad közötti Mályvádi erdőben, a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében című rendezvényen. A muzsikálás helyszínét egy másfél órás természetjárással lehetett megközelíteni.

Az egykori Fekete-Körös holtág kiszáradt medrében először a kecskeméti Aurin Leánykar lépett fel Durányik László karnagy vezetésével, majd a  Zeneakadémia Szaxofon Együttese adott akusztikus koncertet. A 18 éve indult rendezvénysorozat célja, hogy a programon résztvevőket egy fenntarthatóbb, környezettudatosabb életvitel irányába mozdítsa. A koncert helyszínét egy közel 3 kilométeres sétával lehetett megközelíteni. A természetjárás témája a Mályvádi erdő természeti értékeinek bemutatása volt, illetve ismertették szerepét a fenntarthatóságban.

 

–  Egyre lelkesebbek az emberek, egyre jobban érzik, hogy itt a helyük ebben az összefogásban, amiben erdészek, természetvédők, civil szervezetek, önkormányzatok és a helyi művészeti élet szereplői vesznek részt, hiszen mindenkinek fontos az, hogy ez a csodálatos természeti környezet hosszútávon fennmaradjon – fogalmazott a Muzsikál az Erdő főszervezője, Szabó Lajos erdőmérnök.

A programok pénteken kezdődtek Gyulán, majd szombaton Városerdőn folytatódott, onnan indult a természetjárás Mályvádi erdőbe, majd az eseménysorozat vasárnap zárult a határontúlon, Nagyváradon.

 

Galéria

További programok »

FEL