Szemtelenül – Jótékonysági kiállítás a Munkácsy Emlékházban

Püski Sándor békési grafikusművész képeiből nyílt kiállítás a Munkácsy Emlékházban.  Az alkotótól a jótékonyság nem áll távol, több alapítványt támogatott már. Most viszont a képei eladásából befolyt bevételt saját fia szemműtétjére szeretné fordítani.

A  kiállításon 14 kép látható, köztük kettőt új a tárlatnyitón lelepleztek le, amelyek a vatikáni képtárban található műveinek vázlatai.  Püski Sándor a tárlat anyagáról elmondta: 2013-ban  elkezdett egy sorozatot, amelynek címe Szem volt. Az év novemberében a fiát autóbaleset érte, amelynek következtében mindkét szemére elveszítette látását.  Emiatt a grafikusművész félbe akarta hagyni a sorozatot, de fia rábeszélte, hogy fejezze be. Így  lett az összeállítás új címe: Szemtelenül. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a tárlat megnyitóján az alkotóról beszélt. Mint elhangzott: Püski Sándor több kontinensen állított már ki,  munkássága egyfajta ökomenikus vallásnak felel meg, kifejezi a szeretetet és azt az értelmet, amelyet ő a világban lát.

A jótékonysági kiállítás a 22. Csabai kolbászfesztivál időtartalma alatt, október 23-ig látható a Munkácsy Emlékházban, ahol a képeket meg is lehet vásárolni.

Megosztás:

Címke: , , ,