Személyes iránymutatást kapott a Torna Club Békéscsaba Jordanov Zoltántól

2019. február 6. 17:04 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Magyar Torna Szövetség új női utánpótlásprogramja kapcsán Jordanov Zoltán három napot töltött Békéscsabán. A nemzetközileg elismert szakember elmondta: a viharsarki klub évtizedeken át adott válogatott sportolókat a magyar tornasportnak, ezért tartotta fontosnak, hogy megtekintse az itt zajló munkát és szakmai iránymutatással segítse a helyi edzők munkáját.

 

 

A Torna Club csoportjának tagjai tavaly megnyerték a gyerek-kezdő korosztályos országos bajnokságot a csabai egyesület színeiben. A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) utánpótlás szakmai igazgatója, Jordanov Zoltán elsősorban ezekre a fiatal tehetségekre és edzőik munkájára volt kíváncsi Békéscsabán.

A fiatalok a kezdő gyermek korosztályból most lépnek át a haladók közé, ezt követően pedig a serdülőbe. A szakemberek szerint kiemelten fontos a minél jobb és pontosabb felkészülés annak érdekében, hogy a tehetséges sportolók magasabb szinten is sikeresek lehessenek.

– Nem csak az edzőknek, hanem a tanítványoknak is óriási motivációt jelent az, hogy egy nemzetközileg elismert, igen nagy szaktekintéllyel rendelkező edző adhat tanácsokat nekik és foglalkozik velük, még ha csak rövid ideig is. Azt gondolom, hogy a női utánpótlás szakmai igazgatójának jelenléte motivációt, lendületet ad a tanítványoknak – fogalmazott Juhász Tamás, a Torna Club Békéscsaba edzője.

A Magyar Torna Szövetség tavaly nyáron bízta az egykori svájci szövetségi kapitányra a női torna utánpótlásprogramjának kidolgozását.

– A békéscsabai mindig is egy olyan egyesület volt, amely válogatottakat adott. Tavaly volt egy kis gond az egyesületnél, de azóta szépen kezdenek talpra állni. Tulajdonképpen a fiataloknak kellett szakmai tanácsot, útmutatást adnunk, ez volt a célja ennek a néhány napnak – árulta el Jordanov Zoltán.

A tornasport jelenleg az egész világban létszámhiánnyal küzd  – emelte ki a szakember, aki hangsúlyozta: az a céljuk, hogy segítsék a hazai klubok szakmai munkáját és a fiatal versenyzők fejlődését.

További programok »

FEL