Nehéz év elé néz a békéscsabai tornaklub

2018. február 23. 17:15 | Szendi Rita

Nehéz év elé néz a Torna Club Békéscsaba vezetősége, de bíznak a fejlődésben. A klub a meglévők mellett új programokat tervez és szervez az elkövetkezendő időszakban, hogy még többen megismerjék a tornászok életét és még többen részt vegyenek a foglalkozásokon.

A békéscsabai tornaklub a Magyar Tornaszövetségtől 1 millió forint, míg a békéscsabai önkormányzattól 5 millió forint rendkívüli támogatást kapott az év elején.

– Kemény évünk lesz, de azon vagyunk, hogy a klub kijöjjön a gödörből. Idén a jól ismert foglalkozásokon kívül – mint például a Bukfenc Akadémia – edzőtáborokat, felkészítő foglalkozásokat kívánunk elindítani. Ilyen lesz a gumiasztal torna, a sportakrobatika, a fitnesz és még sok más – mondta a Torna Club Békéscsaba elnöke, Fóri Márta.

Szarvas Péter az elmúlt hetekben tárgyalt a Magyar Tornaszövetség elnökével, dr. Magyar Zoltánnal. Békéscsaba polgármestere elmondta: közös érdek az, hogy a csabai klub újra a régi fényében tündököljön.

– Dr. Magyar Zoltán elnök úr – aki olimpiai bajnok is – mindig szívén viselte a tornaklub sorsát. Ezért kerestem meg Pesten, a Sportok Házában, és kérdeztem arról, hogy a szövetség hogyan látja a tornaklubot, miben tudna segíteni a jövőben. Elnök úr arról biztosított, hogy támogatni fogják a klub munkáját. Azt viszont elvárja, hogy minél több fiatal tornászlány legyen az egyesület tagja – fogalmazott Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: a tornaklubnak jelenleg 38 igazolt tagja van, bízik abban, hogy ezt tudja bővíteni a klub és abban is, hogy ki tud lábalni ebből a nehéz helyzetből.

 

 

További programok »

FEL