Szelektív hulladékgyűjtő okozott problémát Békéscsabán

2019. július 30. 17:05 | Gyemendi Réka

Az utóbbi napokban több panasz érkezett a békéscsabai Thurzó utcában található szelektív hulladékgyűjtő kukák állapotával kapcsolatban. Az ott lakók szerint a konténerekhez máshol élők is hordják a szemetet, a kukák kiürítése pedig nem megoldott.

Az ügyben Csépai Imréné tett bejelentést, aki a hulladéktároló szomszédságában lévő vendéglátóipari egység tulajdonosa. Mint mondta: ő már évekkel ezelőtt kérvényezte a konténerek eltávolítását, amelyek véleménye szerint a városképet is rontják.

– Vigyázni kellene a rendre és tisztaságra, hogy Békéscsaba egyszer a virágos városok közé kerülhessen, ezért az ilyen szigeteket meg kellene szüntetni – panaszkodott a hölgy.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a városüzemeltetési osztály vezetőjét, aki elmondta: az elmúlt években átalakították a szelektív hulladékgyűjtést a városban. Csiaki Tamás hangsúlyozta, hogy főként a kertvárosi területeken osztottak ki sárga, szelektív kukákat a lakóknak, azonban a társasházak esetében ez nem mindenhol megoldott.

– A Thurzó utcán is vannak olyan társasházak, ahol nem megoldott a sárga kukák kiosztása, így ott a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megmaradnak. Ahol problémát tapasztalunk, akár lakossági bejelentés, akár a szolgáltató jelzése alapján, ott kibővítjük a hulladéktárolókat. A Thurzó utcán lévő hulladkgyűjtő szigetet is kibővítettük – fogalmazott Csiaki Tamás.

Az osztályvezető hozzátette: ha a lakosság azt tapasztalja, hogy a konténerek megtelnek vagy körülöttük hulladékot helyeznek el, akkor a város hibabejelentő weboldalán lehet bejelentést tenni.

További programok »

FEL