Szarvason is gyűjtést szerveztek a földrengések károsultjainak

2023. február 18. 08:30 | Csiffáry Zsuzsanna

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét múlt hétfő hajnalban. A katasztrófának sok áldozata van. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet gyűjtést szervezett a földrengések károsultjainak javára, amelyhez a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség is csatlakozott.

A legnagyobb rengés a 7,8-as erősséget is elérte, epicentruma 18 kilométer mélyen, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre vol. Az első földrengést több utórengés követte.

Zahorecz Pál, a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, hogy gyülekezetük szociálisan nagyon érzékeny, és erről a kiépített szociális hálózatuk is árulkodik. 

– Mindkét evangélikus gyülekezet nagyon fontosnak tartja, hogy ha történik valami nagyobb esemény a világban, akkor támogassuk a rászorulókat és a segítő szervezeteket valamilyen formában. Az előző évben külön rendeztünk gyűjtést az Ukrajnából menekültek számára – fogalmazott Zahorecz Pál. 

Hozzátette, hogy a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye gyülekezeteinek egyszerre dobbant meg a szívük azért, hogy valamit segítsenek a Törökországban szenvedőknek, ezért csatlakoztak a tagok az Ökumenikus Segélyszervezet akciójához. 

Ha olvasóink a szeretnének csatlakozni a karitatív programhoz, azt ide kattintva megtehetik. 

 

 

 

 

 

Már a kataszrófa utáni alkalmainkon is láttuk az embereken az aggodalmat és az együttérzést. Többüktől is érkezett az a kérdés a lelkipásztor felé, hogy hogyan is tudnának, tudnánk segíteni az ott élő embereken. 

 

További programok »

FEL