Szarvas Péter új háziorvosokat köszöntött Jaminában

2021. szeptember 30. 17:03 | Csiffáry Zsuzsanna

Csütörtök délután négy új háziorvost köszöntöttek a Jaminai Rendelőintézetben.

A Jaminai Rendelőintézetben Szarvas Péter polgármester Ádám Pál képviselővel együtt köszöntötte a négy új háziorvost.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a háziorvosi ellátás zavartalanul működjön. Olykor találkozunk egy-egy olyan esettel, amikor a háziorvosi ellátás megszűnik valamilyen okból. Ilyenkor az önkormányzat feladata az, hogy pótolja az eltávozó háziorvost. Legtöbb esetben szabály szerint járunk el, pályázati felhívást jelentetünk meg és a megadott szempontok alapján a közgyűlés dönt a pályázatra beadott jelentkezőkről – részletezte a polgármester.

A megyeszékhely vezetője elmondta, hogy 54 háziorvosi körzet van Békéscsabán, ebből jelenleg kettő helyen még üresedés van, ám az önkormányzat azon dolgozik, hogy ezeket a pozíciókat betöltsék. Egyúttal átadta a "Békéscsabai Háziorvos Kártyát", mely egyfajta ösztönzőként működik. Ezzel az önkormányzat különböző szintű költségtérítést biztosít az orvosoknak és bizonyos szolgáltatásokhoz biztosít kedvezményt a kártya megléte esetén.

 

Új háziorvosok Békéscsabán:

Dr. Klembucz Erzsébet tüdőgyógyász szakorvos

Dr. Kiss Verica háziorvos

Dr. Pap Csenge gyermekgyógyász

Dr. Ágoston Hecla háziorvos

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL