Kikerült a Jamina felirat a jaminai körforgalomba

2023. november 9. 16:33 | Such Tamás

„Sok jaminai kérésére odafigyelve kitaláltuk és megcsináltuk!” – írta ki a Facebook oldalára Nagy Ferenc alpolgármester, a Hajrá Békéscsaba Egyesület önkormányzati képviselője. A poszthoz egy, Ádám Pál képviselőtársával készült közös szelfit is csatolt. Mi is meglestük a feliratot a körforgalomnál.

Több éve trend, hogy egy-egy helység központjában, vízpartján vagy éppen egyik körforgalmában óriás település-feliratot helyeznek ki. Lényeg, hogy forgalmas legyen a helyszín és akár szelfipontként is működjön.

Nyáron beszámoltunk róla, hogy a fentebb említett képviselők a jaminai körforgalom megújítására törekednek. A feliratot szerdán helyezték el.

 

Nagy Ferenc és Ádám Pál – Forrás: Nagy Ferenc/Facebook

 

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a jaminaiaknak mi a véleménye a feliratról.

– Nagyon kellett már! – mondja egy idősebb hölgy.

Egy középkorú férfi úgy véli, hogy aki nem járt még erre, annak egyértelműen hasznos információval szolgál a felirat. Mindezt megerősítve két fiatal nő határozottan leszögezi, eddig is tudták, hogy hol laktak.

– Egy forgalmas körforgalom eredendően veszélyes – jegyzi meg egy középkorú nő –, így szerintem a felirat még jobban elviszi az emberek figyelmét. Azonfelül azt nem értem, hogy mit szimbolizál a fehér-piros szín?

Egy huszonéves lány szerint jó az ötlet, de nem érti, hogy a városban miért nincs ilyen? Nyilván Jamina jobban képviseli magát – teszi hozzá.

További programok »

FEL