Szarvas Péter: Jó döntés volt összehívni a soron kívüli közgyűlést

Megérte azt a döntést hozni, hogy újratárgyalja a közgyűlés a városgazdálkodási cég létrehozásáról szóló napirendi pontokat – fogalmazott Békéscsaba polgármestere az október 10-i, soron kívüli közgyűlést követően.

A városvezető emlékeztetett azokra az érvekre, amelyek miatt több mint egy hete új ülés összehívását kezdeményezte: akkor arra hivatkozott, hogy elhamarkodott és rossz döntés volt megalapítani az új céget (vonatkozó cikkünket ide kattintva olvashatja el).

Most arra hívta fel a figyelmet, hogy október 26-án van esély a jó döntés meghozatalára, hiszen addigra elkészülhet a vállalat legalább 3 évre szóló üzleti terve, amely bemutatja, milyen bevételekkel és kiadásokkal számolhat az új gazdasági társaság; mekkora humán erőforrással és műszaki kapacitással látja majd el a feladatokat a társaság; hogyan lesz jó gazdája a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. a vállalatnak; mi az indoka annak, hogy kifejezetten köztisztviselői feladatokat kiszerveznének egy gazdasági társaságba; a csabai vállalkozásokat hogyan érinti majd az átszervezés, a személyes ügyintézés pedig marad-e a polgármesteri hivatalban.

Szarvas Péter hozzátette: reméli, választ kapnak arra is, mi lesz a polgármesteri hivatalban feladatot ellátó köztisztviselőkkel és miért kell már most 7 millió forintot költeni a cégre.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,