Szarvas Péter: Felelősséggel tartozunk a közösség egészségéért is! 

2020. november 5. 07:14 | Mikóczy Erika

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a veszélyhelyzetben érvényes szabályok betartásának fontosságára, és arra, hogy a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje is megváltozott.

A kialakult koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel Magyarország Kormánya ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ezzel egyidejűleg – ahogy arról korábban beszámoltunk – új védelmi intézkedések léptek életbe. 

A rendkívüli jogrend miatt Békéscsabán elmarad a november 5-ére tervezett közgyűlés és közmeghallgatás. Mostantól ismét a polgármester hoz döntéseket, ugyanis a veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. 

Békéscsaba nemzetiségi önkormányzatai szintén bejelentették, hogy a novemberre tervezett közmeghallgatásaik elmaradnak. 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán úgy fogalmazott: a járványügyi helyzetben mindannyian döntéshozók vagyunk és felelősséggel tartozunk nem csak a saját, hanem a közösség egészségéért is! 

Szarvas Péter (fotó: facebook)

Szarvas Péter (fotó: facebook)

  Annak érdekében, hogy csökkentsük a személyes kontaktusok számát, november 5-étől megváltozik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje. Munkatársainknak csak az előre leegyeztetett időpontokban van módjuk az ügyfeleket fogadni tájékoztatott a polgármester.

Szarvas Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy azok a polgárok, akik a hatósági intézkedések következtében ellátásra vagy segítségre szorulnak, keressék bizalommal a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályát a 06-66/523 839-es telefonszámon.

Vigyázzunk magunkra, családunkra, egymásra! Jó egészséget mindenkinek! tette hozzá Békéscsaba polgármestere.

 

További programok »

FEL