Piknik a Kenderföldeken – Számos újdonsággal készülnek a Kecsap szervezői

2024. május 22. 12:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Második alkalommal rendezi meg a Kenderföldek Egyesület a “Kecsap”-ot, azaz a Kenderföldi Családi Pikniket. Az egyesület elnöke a keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta a szombati eseményen gyermekprogramok, sportvetélkedők, koncert, kocsikázás és nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

A szervezőkre ugyan vár még jó néhány feladat, de összeállt a második Kenderföldi Családi Piknik programkínálata. A Kenderföldek Egyesület elnöke elmondta, hogy 2022-ben hagyományteremtő szándékkal vágtak bele a rendezvény a szervezésébe. Ezúttal a Sunflower Rendezvényterem közel három hektáros udvarán szervezik meg a közösségépítő programot. A Kígyósi úton található kertben többek között ugrálóvár, arcfestés, koncert, kézműves standok várják majd a kilátogatókat. Csicsely Gergő, az egyesület elnöke elmondta: aki az eseményen regisztrál, a program végén automatikusan nyereményben részesül a kiosztásra váró értékes ajándékok közül.

Az elnök hozzátette, hogy a vendéglátást kivéve a program ingyenes bárki számára. 

A programok között lesz még játszóházas foglalkozás, illetve sétakocsikázáson is részt vehetnek majd a Lipicai fogaton. A szervező hozzátette, hogy a családi piknik kísérő programjaként a Téglagyár és Iparvasút-történeti Egyesület különleges járművet visz a helyszínre, emellett Fábián Ferenc természetfotóiból álló kiállítást is meg lehet tekiknteni.

– A Zöld 14 Egyesület és a Kenderföldek Egyesület közös metszéspontja, hogy nagy figyelmet fordítanak a természetre, beleértve a bányatavakat is – Erről Duray Balázs a Zöld 14 elnöke tájékoztatott. – A jaminai bányatavak területe értékes a lakosság számára, hiszen egy gazdag élővilágú, nagy kiterjedésű területről van szó.

A kibővített Kenderföldi Családi Piknik szombaton 14 órai kezdéssel várja a kikapcsolódni vágyókat az új helyszínen, amire érdemes saját plédet vinni a hangulat és a kényelem megteremtése érdekében. 

A szombati Kenderföldi Családi Piknikről itt olvashatnak bővebben. 

További programok »

FEL