Szakmai napot tartottak a Békés Megyei Könyvtárban

2019. október 28. 18:57 | Hidvégi Dávid

A könyvtárak minden évben tartanak egy szakmai összegzést, ahol a jövőre néző terveket is bemutatják. Idén az Év Könyvtárosa Békés megyei díját is meghirdették.

A Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta: a szakmai napon megvitatják, hogy mik az elvárások itthon és külföldön. Rakonczás Szilvia előadásában az új könyvtári szolgáltatásokról is beszélt. A látogatók emelett kipróbálhatták a 3D nyomtatót, a programozó robotot, és banánzongorát is készíthettek.

 – Az utóbbi időben közösségi és digitális műhelyek is alakultak, az épület falai között. Szeretnénk a megye, illetve Nagyvárad és Nagyszalonta könyvtárosait arról tájékoztatni, hogy mi várható a továbbiakban. Ehhez előadó kollégákat hívtunk az Eszterházy Károly Egyetemről és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból – fogalmazott a bibliotéka igazgatója.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, gratulálnak azon munkatársaiknak is, akik sikerrel vettek részt az önkormányzati választásokon. Például a mezőkovácsházi könyvtár igazgatója, Albertus László, aki az Ültess fát, olvass alatta programot szervezte, Mezőkovácsháza alpolgármestere lett. Dézsi János hozzátette: az Év Könyvtárosa Békésben díjat is kihirdetik.

– Megkérem a kollégákat, hogy az elismerésre minél több embert javasoljanak, hiszen december elejéig dönteni fogunk arról, hogy a beérkezett javaslatok alapján idén ki kapja meg az elismerést. Terveink szerint ezt a díjat december 9-én egy záró szakmai napon adjuk majd át – mondta az elnök.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL